Blog

Wat niet zo heel veel mensen weten is dat er ooit een stenen blok is gevonden in het Bosnische Piramide Complex met een ingekerfd Swastika symbool. Huh, Swastika? Dat is toch Indiaas?

Nee, niets is minder waar. Alhoewel het nu veel in India wordt gebruikt als huisschild, ten teken van voorspoed en geluk, stamt het Swastika symbool af van de Hyperboreïsche Beschaving. Zij sloten een pact met de Cro Magnon, één van de eerste Europese moderne beschavingen, die door de Hyperboreërs onderwezen werden in de Lithische bouwkunst en het graveren in steen. De Cro Magnon beschermden initieel de megalitische bouwwerken van de Hyperboreërs om later zelf over de hele wereld megalitische bouwwerken neer te zetten met altijd een Swastika, een wapenschild, wat eveneens afkomstig is van de Hyperboreërs. Voor hen stond de Swastika als het teken van de oorsprong, van vuur en bloed, van de Grote Beer die om de poolster draait.

De steen met ingekerfde Swastika is niet te bewonderen voor publiek, deze is in de goed bewaakte collectie van de ontdekker.